Arpagicul (Allium Schoenoprasum) este fratele mai micuț și mai delicat al usturoiul. Din aceeași familie fac parte și ceapa, dar și cel mai mare dintre frați - prazul.

INFORMAȚII DESPRE SĂDIRE, ÎNGRIJIRE ȘI REPLANTARE GĂSEȘTI ÎN TUTORIALELE VIDEO, PRECUM ȘI ÎN GHIDUL MICULUI GRĂDINAR.

Știai că:

  • În Epoca de Gheață, arpagicul şi-ar menţine perfect aroma? Temperaturile scăzute sau înghețul nu îi diminuează gustul.
  • Florile sale violet atrag albinele, dar țin departe de grădină insectele dăunătoare?
  • Prima dată a fost cultivat și mâncat în China, acum 5.000 de ani?
  • Cam la 2-3 săptămâni după plantare, te poţi pregăti să îl replantezi în grădină sau într-un ghiveci mai mare. Arpagicului îi place să aibă spaţiu în jurul lui!
  • Ca să crească mare, arpagicul are nevoie de soare! Dar se descurcă bine şi în locurile umbrite.
  • Și mai are nevoie și de un sol umed. Pe timpul verii e bine să uzi arpagicul chiar şi o dată la 3 zile. Dar nu uda în exces, pentru că rădăcina poate putrezi.
  • Ajunge la maturitate destul de repede.
  • Când frunzele verzi de arpagic sunt înăltuţe, adică după aproximativ 80-90 de zile de la plantare, le poţi rupe şi folosi deja într-un preparat delicios. Găseşti reţeta în aplicaţia “Mica mea Grădină”. Trebuie doar să o descarci.

Descoperă cele16 plante aromatice, fructe și legume pe care sigur vei învăţa să le iubești. Și să le îngrijești ca la carte.

Click pe mini-ghivece și fă cunoștință cu toate chiar aici!