Mărarul (Anethum Graveolens) este folosit destul de des în bucătăria românească, pentru aroma intensă. Ba mai mult, la noi, mărarul este un remediu tradiţional pentru tratarea sughiţurilor.

INFORMAȚII DESPRE SĂDIRE, ÎNGRIJIRE ȘI REPLANTARE GĂSEȘTI ÎN TUTORIALELE VIDEO, PRECUM ȘI ÎN GHIDUL MICULUI GRĂDINAR.

Știai că:

  • Din uleiul de mărar se poate face săpun?
  • Datorită calciului ridicat pe care îl conține, mărarul menține dinții sănătoși?
  • Poate crește până la 60 de cm?
  • Cam după 21-28 de zile de la plantare, poţi pregăti mărarul de replantare.
  • Mărarul trebuie crescut într-un loc cu bună expunere la soare!
  • Nu îi prea place să stea într-un sol îmbibat în apă.
  • Aroma lui va fi chiar și mai puternică, dacă solul e mai nisipos şi mai uscat.
  • Când mărarul are 15-20 de centimetri înălţime, după aproape 60-75 de zile de la plantare, te poți bucura de gustul lui proaspăt într-un preparat delicios. Găseşti reţeta în aplicaţia “Mica mea Grădină”. Trebuie doar să o descarci.

Descoperă cele16 plante aromatice, fructe și legume pe care sigur vei învăţa să le iubești. Și să le îngrijești ca la carte.

Click pe mini-ghivece și fă cunoștință cu toate chiar aici!